Gernika KESB

Spar Gran Canaria 51 – Lointek Gernika Bizkaia 69, isla ederrena[:]

Hirugarren aldia da Lointek Gernika Bizkaiak La Paterna polikiroldegia bisitatzen duena eta hirugarren garaipena ekarri dute gernikakoek hirira. herri foralekoak asko landu zuten garaipena, partiuaren denbora markatu zuten hasieratik eta errentak mantendu zituzten denfentsa lan handi bat eginez. Soilik Stejskalovak aurkitu zuen zirrikitua. Beste saskian, Carter egon zen benetan geldiezin eta Asurmendik gauzak konplikatu zien kanariarrei. Momentuz, Lointek Gernika Bizkaiarentzako, Gran Canaria isla ederra izaten jarraitzne du. Bigarren geraipen honek beste bost taldekin berdintsea suposatzen du Emakumezkoen Ligako sailkapeneko hirugarren postuan egonez.

HASIERA ONA CARTER ETA PINAREKIN ABISATZEN

Egundoko irteera egin zuena pistara Lointek Gernika Bizkaiak. Carter eta Pina oso entonaturik abisatu zituzten beraien intentzioak zeintzuk ziren partidarako. Hiru minututan, 2-8 eta espektatiba handiak zeuden. Dinamika positiboak jarraituegin zuen bizkiarrentzako 7-16ra heldu arte. Aldaketak produzitzen hasi ziren eta tonua mantenduz jarraitzn zuten gureak, espezialki Carter geldiezina izaaten jarraitzn zuelako. Lehen laurdeneko amerikar iparraldekoaren 8 puntuak, eredu bat izan zen (14-20).

STEJSKALOVAK AHALEGINDU, LOINTEKEK, UTZI EZ

Lointek Gernika jaitsi egin zen bigarren traman, baina pinturan ondo zarratzen zen, ez zuen barneratzerik  ezta barne-jokorik, beraz,  Gran Canaria distantziako tirora jo zuen. Asmatzen zuenean, murriztu egiten zuen (23-26), baina Carter, distantzia erdiko jaurtiketekin botearen ondoren, gehitu egiten zuen hiri foralaren lagunentzat eta 26-33ko markagailua altxatzen zuen finalera heltzeko 4 minutu falta zirela. Hutsartea kanariarrek eskatutakoa, hondoko mareko sakea eta Lointek ez zegoen bonusean.  Gracia Alonsoren faltak ez zuen efekturik izan eta bilbotarraren defentsa onak adierazgailuan +7 bat uzten zion Mario Lópezeen taldeari.

ASURMENDI, GELDIEZIN

Zorpetu egin zen Stejskalova etxeko taldeari garaipenaren bidea erakusteko eta jarraian heldu zen Pirsic-en lesioa, partida berrartu eta 2 minutura. Alero txekiarraren beste hiruko bat igo egin zen, 31-38 jarri arte markagailuan. Hala ere, ez ziren berri txar gehiago enkadenatu gernikarrentzako Carter efektuak eta defentsan excelsa zegoen eta erasoan ederto ibili zen Asurmendi batek lideratu zutelako 0-9ko partziala. Enrique Mederos entrenatzaileari gelditzeko behartzen ziona partzial honek. Ordura arte,  31-49 eta 13 minutu eta erdi jokatzeko geratzen zen. Gran Canaria defentsa lanetako blokeo zuzenean erratzen zen, base nafarrak situazioa usaintzen zuen eta handitu egiten zen beste hirukobat saskiratuz, 33-52. Bazegoen defentsa aldaketa ere, barneko baloi bat Carterri eta irlatarrak beherantza zihoazen, 20 puntu beherago. 37-56 bat utzi zuten azken laurdenerako.

PARTIDU HAUTSIA

Mario López aulkia maneiatzen jarraitzen zuen. Jokalariak sartzen diren eta intentsitatea zein asmakuntza edukitzen jarraitzne zuten. Izaskun García, Naiara Díez edo Yaiza Lázarok errematatzen zuten bere lagunen lana eta Spar Gran Canaria urtu egiten zen (39-65).  Amaieran horiak makilatu zituzten markagailuan.[:]

Tagged with:     , , , , , ,